Przejdź do treści

Dobry Posiłek

Uprzejmie informujemy, że z dniem 23 grudnia 2023 roku Wojewódzki Szpital Specjalistyczny nr 2 w Bytomiu przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu”, wprowadzonego Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 roku dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. W ramach programu pilotażowego wszystkie posiłki dla pacjentów przygotowywane są zgodnie z jadłospisem opracowanym przez dietetyka. Jadłospis zawiera informacje o rodzaju posiłku, składzie produktów, wartości energetycznej i wartości odżywczej a także o sposobie obróbki oraz obecności alergenów. Na stronie internetowej Szpitala od poniedziałku do piątku (w dni robocze) publikowane są zdjęcia co najmniej dwóch posiłków, spośród najczęściej stosowanych diet z danego dnia.

Wtorek 25.03.2025 r.

Obiad  dieta  cukrzycowa:

zupa  krem  jarzynowy, gołąbek  z ryżem  I mięsem,sos  pomidorowy,herbata.

Kolacja  dieta  cukrzycowa:

chleb pszenno-żytni, bułka grahamka, masło, frankfuterka, jogurt naturalny, herbata. Posiłek  dodatkowy-jabłko.